Μεσογειακή Σαλάτα με Ρεβύθια
15457
post-template-default,single,single-post,postid-15457,single-format-standard,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Μεσογειακή Σαλάτα με Ρεβύθια

Μεσογειακή Σαλάτα με Ρεβύθια

Μεσογειακή Σαλάτα με Ρεβύθια

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη σαλάτα:
• 500 γραμμάρια Ρεβύθια
• 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
• 6 μίνι ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
• 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
• 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για βινεγκρέτ μαϊντανού:
• 1/2 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κ.γ. μουστάρδα
• 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
• 1 κ.γ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

 

• Αφήστε τα ρεβίθια σε κρύο νερό όλη τη νύχτα.

• Την επόμενη μέρα βράζουμε με το νερό τους μέχρι να μαλακώσουν (αν χρειαστεί προσθέτουμε κρύο νερό).

• Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

• Ανακατεύουμε χωριστά τα υλικά της βινεγκρέτ.

• Ρίχνουμε τη βινεγκρέτ στη σαλάτα και ανακατεύουμε.