Προφίλ
15369
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15369,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

HORAFI GRAINS & PULSES
της οικογένειας Αλεξάκη.

Ρεβύθια από το Horafi
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ…

Η οικογενειακή επιχείρηση του Σταύρου και του Παναγιώτη Αλεξάκη από τον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης χτίστηκε πάνω στο αγνό τους πάθος για τη γεωργία. Η οικογένεια ασχολείται με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων εδώ και τέσσερις γενιές.

 

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους ξεκίνησαν με παραγωγή 5 τόνων και με εξαγωγές σε αγορές όπως Ολλανδία, Σουηδία και Αυστρία όπου και διαμόρφωναν το 100% του τζίρου της εταιρείας. Στη συνέχεια αποφάσισαν να ανοιχτούν και στην εγχώρια αγορά, που ανταποκρίθηκε στην προσπάθεια, καταλαμβάνοντας γρήγορα το 50% του τζίρου.

 

Πλέον καλλιεργούν 700 στρέμματα µε όσπρια και σιτηρά, χωρισμένα στη μέση και εναλλάσσοντας τις καλλιέργειες παράγοντας 30 τόνους οσπρίων. Από το 2021 διαθέτουν και το δικό τους συσκευαστήριο.

Το προϊόν µε τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι το ρεβίθι, το οποίο μεταποιούν, παράγοντας ρεβιθάλευρο.

Ενώ εξακολουθούν να υποστηρίζουν σθεναρά τις παραδοσιακές μεθόδους, καινοτομούν συνεχώς με νέο εξοπλισμό και καλύτερους τρόπους εκτέλεσης διαδικασιών, ώστε να μπορούν να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό παρέχοντας ποιοτικά προϊόντα στη συνεχώς αυξανόμενη βάση των πελατών τους παγκοσμίως.